Goud Sparen,Goud Kopen,Goudrekening
Geld zoals geld bedoeld is ! FGA NL, FysiekGoudAdvies Nederland

Goud beleggen of investeren!

Investeren in goud

fysiek goud kopen, goud kopen, goud beleggen, investeren in goud,goud belegging,goud investering,

Er zijn een groot aantal redenen om te investeren of te te sparen in fysiek goud. Er is een verschil tussen sparen en beleggen. Een spaarder probeert een deel van zijn vermogen veilig te stellen voor de toekomst. Een goud-belegger of investeerder wil profiteren van de koersschommelingen. Wij hebben steeds meer te maken met particulieren kleine zelfstandige en MKB'ers, die fysiek goud kopen als goud spaarder of zekerheid voor de oude dag. Wij hebben wat belangrijke punten over fysiek goud voor u hieronder samengevat.

Goud en intrinsieke waarde

In tegenstelling tot papieren geld of virtueel geld in een computer van een bank (niets meer dan elektronische bits en bytes) heeft fysiek goud een intrinsieke waarde. Deze waarde komt voort uit de fysieke eigenschappen van goud. Goud is zeldzaam, onverwoestbaar, moeilijk om uit de grond te halen en wordt over de gehele wereld als waardevol gezien.    

Goud is geld

Goud is al meer dan 5000 jaar een uitwisselingsmedium met alle kenmerken van geld. Geld dient aan een aantal criteria te voldoen waaronder: 

goud is geld, fysiek goud, geld is goud,geld=goud,goud=geld,goud investering,goud belegging,
 • Algemeen aanvaardbaar ruilmiddel (goud is overal ter wereld inwisselbaar, papieren valuta niet. De Zimbabwaanse Dollar heeft buiten Zimbabwe geen enkele koopkracht).
 • Deelbaar (als een goudstaaf/-baar gedeeld wordt blijft de totale waarde hetzelfde).
 • Compact, eenvoudig te transporteren en een hoge waarde per gewichtseenheid.
 • Steeds zeldzamer en moeilijk te verkrijgen. (Papieren geld heeft deze eigenschap niet omdat dit onbeperkt kan worden aangemaakt door overheden en nu door particulieren banken).
 • Slijtvast en onverwoestbaar (99% van al het goud dat ooit is gedolven is nog steeds beschikbaar).

Goud bescherming om verlies van vermogen.

In tijden van politieke onzekerheid, hoge inflatie en devaluatie van de valuta, biedt goud een uitstekende bescherming tegen verlies van vermogen. Hiernaast behoudt fysiek goud altijd een intrinsieke waarde. Financiële producten zoals aandelen, valuta, (staats)obligaties, staatsleningen, spaarrekeningen, bankdeposito's hebben allemaal het risico dat de waarde tot 0 kan dalen. Fysiek goud is een van de weinige beleggingsinstrumenten, waarbij u niet afhankelijk bent van de prestatie van een tegenpartij die de waarde garandeert (counterparty-risk). Bedrijven en banken kunnen failliet gaan, overheden kunnen eenzijdig hun contractuele verplichtingen die ze zijn aangegaan wijzigen door obligaties niet langer af te lossen en/of door het creëren van inflatie en/of devaluatie van de munteenheid. Fysiek goud blijft echter fysiek goud en zal altijd een waarde representeren.

goud kopen, goud investeren, goud beleggen,investering goud,belegging goud,

De goudproductie neemt al jaren af en de vraag neemt toe.

De wereldwijde goudproductie neemt al jaren af terwijl de vraag toeneemt. In de 70'er jaren had Zuid Afrika de grootste goudproductie ter wereld, met een jaar productie van 2.000 ton, de Braziliaanse goudproductie piekte in 1982, de Canadese goudproductie piekte in 1991, Australië in 1996 en de Amerikaanse in 1997. In al deze landen zijn geen grote goudvondsten meer gedaan. Ook het 'makkelijk' winbare goud is in de bestaande mijnen steeds moeilijker.

Goud beschermt u tegen inflatie

Inflatie is de onzichtbare belasting bewust gecreëerd door de monetaire expansie politiek van centrale banken en overheden. In tegenstelling tot wat politici en centrale bankiers u willen doen geloven, namelijk dat zij de bewakers van uw koopkracht zijn en vechten tegen inflatie, zijn zij de primaire veroorzakers van de inflatie. De inflatiepolitiek is gunstig voor iedereen die veel schulden maakt en zeer ongunstig voor iedereen die probeert een vermogen op te bouwen. De laatste 30 jaar is de koopkracht van de gulden, euro en dollar gedaald met meer dan 50% en de laatste 90 jaar zelfs met meer dan 95%. Als de centrale banken ons inderdaad beschermen tegen inflatie dan hebben ze in ieder geval de laatste 100 jaar geen goede prestatie geleverd. Goud heeft in deze periode zijn koopkracht behouden. Er zijn periodes aan te wijzen waarbij het verstandige was om in andere financiële instrumenten te beleggen dan fysiek goud, maar over langere perioden is er geen enkele besteding die zijn koopkracht zo goed behoudt als fysiek goud.

Beleggen in goud, hoe ?

goud prijs, goud koers, goud fysiek

Beleggen in echt fysiek goud kan op diverse manieren. Wij geven hier een aantal mogelijkheden waarmee u kunt belegen in echt fysiek goud. Ieder product heeft zijn voor- en nadelen. Het unieke van fysiek goud is dat u niet afhankelijk bent van de betrouwbaarheid en de solvabiliteit van een tegenpartij waarmee u een contract heeft gesloten.Fysiek goud in eigen bezit

De aankoop van dit edelmetaal in fysieke vorm zoals gouden munten, goudstaven,-baren is de meest zuivere vorm van het beleggen in goud. De belegger heeft het goud echt in eigen bezit en is niet afhankelijk van een derde partij die zijn verplichtingen moet nakomen. Fysiek goud is er in vele vormen. De meest gebruikte producten zijn gouden beleggingsmunten, goudstaven en goudbaren. De belegger dient zelf zorg te dragen voor de opslag en verzekering. Fysiek goud in eigen bezit heeft voor veel beleggers meer betekenis dan het investeren in goud via de van hieronder genoemde methodes. Voor deze beleggers is goud gelijk aan geld en heeft alleen goud de volledige eigenschappen die geld dient te hebben. Daarbij is fysiek goud anoniem, het bezit ervan staat nergens geregistreerd of vastgelegd in de database van een bank of beurs. Veel beleggers in fysiek goud willen niet direct profiteren van de koersstijging van de goudprijs maar willen beschermd zijn tegen het verlies van opgebouwd vermogen naar de toekomst.

abo,bbb,bgs,bgk,bgk plus,goudrekening, goud beleggen, goud kopen, goud sparen, goud als rekening,goud belegging,goud abonnementen,

Goudrekening

Een goudrekening volgt de goudprijs. (IGK goudprijs) De rekeninghouder koopt namelijk een hoeveelheid gram fysiek op zijn rekening.

Wij hebben 4 mogelijkheden van goud aankopen of sparen, Abo, BBB, BGS, BGK-plus.

Goud Abonnement ook wel Goud Abo

ABO,abo rekening, abo abonnement,abo concepten,abo product,goudrekening,goud rekeningen,

Bestaat uit een betaling eenmalig van min.  € 750,- en daarna maandelijks een overboeking van min. € 50,-  voor 120 maanden of minimale looptijd van 24 maanden. Plus 7% korting over de goudprijs inkoop. Zo bouwt u toch een mooie investering op, met een kleine maandelijkse uitgave.

 • Kosten (inschrijving eenmalig)
 • Geen meerwerk
 • Geen opslag kostenBBB,bbb rekening, bbb abonnement,bbb concepten,bbb product,goudrekening,goud rekeningen,pimgold,pim goud,

BBB goudproduct

BBB,bbb rekening, bbb abonnement,bbb concepten,bbb product,goudrekening,goud rekeningen,

Bestaat uit 4 mogelijkheden, STANDAARD, COMFORT, DELUXE, GOLD eventueel met maandelijkse inleg mogelijk vanaf € 0,- t/m € 200,- duur minimaal 12 maanden, inschrijfkosten van € 0,- t/m € 4.500 en bonusgoud ter waarde van € 620,- bij inleg minimaal € 10.000,-. Plus korting op de inkoop van fysiek goud maandelijks van 1% t/m 18% afhankelijk van abonnement.

 • Kosten - Standaard abonnement géén, bij Comfort, Deluxe, Gold (inschrijving eenmalig )
 • Geen meerwerk, dus geen extra kosten
 • Geen opslag kosten


BGS,bgs rekening,bgs abonnement,bgs concepten,bgs product,goudrekening,goud rekeningen,pim gold,pim goud,

BGS bonus gold spot

BGS,bgs rekening, bgs abonnement,bgs concepten,bgs product,goudrekening,goud rekeningen,

Inleg start min. € 10.000,-. Directe toegang tot goudmarkt tegen de gold spot prijs. Uitgaand van een looptijd van 1 jaar. Het eerste deel krijgt u direct geleverd tegen de actuele gold spotprijs. Het tweede deel ontvangt u na 12 maanden. Het tweede deel heeft u ook voor de gold spot prijs aangekocht. Bij uitlevering ontvangt u 7,2% in gewicht aan extra bonusgoud over het tweede deel.

 • Kosten 1%  (van het           inschrijf bedrag)
 • Geen meerwerk
 • Geen opslag kosten
 • Verzend kosten
 • Levering van het eerste deel binnen 21 werkdagen na ontvangst betaling en opdracht.
BGK plus,bgk rekening,bgk abonnement,bgk concepten,bgk product,goudrekening,goud rekeningen,pim gold,pim goud,

BGK - Plus eenmalige aankoop met uitlevering

BGK plus,bgk rekening, bgk abonnement,bgk concepten,bgk product,goudrekening,goud rekeningen,

Inleg min. € 3.000,- vrije keuze in denominatie 1 gr, 5 gr, 10 gr, 20 gr, 50 gr, 100 gr, 250 gr, 500 gr, en 1.00 gr fysiek goud.

€ 720,- bonusgoud per jaar over de aankoop op u goudrekening bij regelmatig gebruik en storting op de rekening van gemiddeld te samen € 10.000,-

 • Kosten € 3.50 p/mnd gem.
 • Geen Kosten (inschrijfpremie)
 • Geen meerwerk
 • Opslag kosten 0,07% excl. 19% BTW
BGK plus,bgk rekening,bgk abonnement,bgk concepten,bgk product,goudrekening,goud rekeningen,

BGK - Plus

BGK plus,bgk rekening, bgk abonnement,bgk concepten,bgk product,goudrekening,goud rekeningen,

eenmalige aankoop zonder uitlevering met sparen inleg min. € 3.000,- vrije keuze in denominatie 1 gr, 5gr, 10gr, 20gr, 50gr, 100gr, 250gr, 500gr, en 1.00 gr fysiek goud. 

Maandelijks om de maand 0,6% bonusgoud over de aankoop op u goudrekening (gramprijs via PIM app )

 • Kosten € 3.50 p/mnd gem.
 • Geen meerwerk
 • Opslag kosten 0,07% excl. 19% BTW  
 • Gratis Debit-kaart van Master Card®


Dit is nu de meest uitgebreide spaar- winstvergoedingsproduct, waarmee voordelig fysiek goud sparen opgebouwd kan worden en welk een winstvergoeding 0,6% oplevert per maand. Bonusgoud kan terug gekocht worden door PIM Gold volgens de IGK goudprijs en uitbetaald worden op uw gewenste rekening.

Zowel het eenmalig gekochte goud, als het bonusgoud, wordt bij Loomis verzekerd opgeslagen (110%)

Elke 21 werkdagen wordt er een goudtelling uitgevoerd door een externe, speciaal daarvoor aangewezen, accountant.

Bij de toegewezen rekening is het goud op de rekening direct aan de rekening toegewezen en dit goud is het volledige eigendom van de rekeninghouder. Wat tevens inhoudt dat de rekeninghouder fysiek goud bezit. De serienummers van de goudstaven-baren van uw rekening zijn exact bekend en zonder toestemming van de rekeninghouder mogen deze niet verhandeld worden. Het fysiek goud wordt door PIMGold bij een goudbank bewaard in een van haar internationale kluizen.

Aandelen van goudmijnen en zilvermijnen

Fysiek goud belegen aandelen koersen

Er zijn diverse beursgenoteerde goud- en zilverproducenten. De aandelen van deze bedrijven zijn vrij op de beurs verhandelbaar. In het algemeen volgt de koers van het aandeel de internationale goudkoers. Gaat de goudprijs omhoog dan zal het goudaandeel stijgen. Deze relatie is echter niet 1 op 1 omdat er diverse andere zaken meespelen die de waarde van het goudaandeel bepalen. Zoals de nog beschikbare goudvoorraad in de grond, de exploitatie vooruitzichten, de productiekosten, de politieke stabiliteit van het land waarin de mijn is gevestigd.


Beleggingsfondsen in goud en zilver

Er bestaan een groot aantal goud en edelmetaal gebonden fondsen die genoteerd zijn op diverse beurzen wereldwijd. Deze fondsen beleggen in aandelen van goudmijnen, goudexploratie bedrijven, fysiek goud, futures en/of een combinatie hiervan. Beleggingsfondsen rekenen diverse managementvergoedingen door aan de klanten (vaak 1-2% van het ingelegde vermogen per jaar). De prestaties van het beleggingsfonds zijn sterk afhankelijk van de expertise van het management.

Exchange Traded Funds

Een Exchange Traded Fund (ETF) is een speciaal beleggingsfonds, waarvan een aandeel in het ETF direct een hoeveelheid van de onderliggende grondstof vertegenwoordigd en deze prijs daarvan volgt. De bekendste edelmetaal EFT's zijn het GLD en SPDR Gold ETF en het SLV ETF voor zilver. De beheerder van het ETF garandeert dan een aandeel van een ETF een bepaalde hoeveelheid edelmetaal vertegenwoordigt (Bij het GLD fund is dit 1/10 troy ounce goud). De belegger heeft echter geen garantie dat de ETF daadwerkelijk de hoeveelheid fysieke edelmetaal in zijn bezit heeft. De belegger kan ook zijn aandeel niet omwisselen voor het fysieke edelmetaal.

goud beleggen, goud investeren, goud kopen,

Futures / termijncontracten

Futures zijn termijncontracten voor een grondstof en geven het recht om op een bepaalde toekomstige datum een bepaalde hoeveelheid van de grondstof geleverd te krijgen tegen een vooraf bepaalde prijs. Een interessante eigenschap van futures is dat deze zowel gekocht als verkocht kunnen worden waardoor de belegger kan inspelen op koersstijgingen en op koersdalingen. Voor het verkopen van futures is het wel noodzakelijk dat de belegger een groot onderpand in geld of van de daadwerkelijk grondstof vastlegt. Future contracten worden gewaarborgd door de beurs waarop ze verhandeld worden. Een future heeft een hefboomwerking ten opzichte van de onderliggende waarde waardoor ten opzichte van het geïnvesteerde kapitaal een grotere stijging of daling ten opzichte van de goudkoers wordt gerealiseerd.

Edelmetaal opties

goudkoers goud fysiek

Opties op edelmetalen zijn (net zoals opties op aandelen) het recht om op een bepaalde toekomstige datum tegen een vastgestelde prijs een grondstof te kopen. Opties worden meestal verhandeld op de 'Over The Counter'(OTC) markt. Net zoals met futures bestaat de mogelijkheid om long of short te gaan waarbij de belegger kan profiteren van koersstijgingen en koersdalingen. Voor opties zijn een contract tussen 2 partijen en de belegger is dus afhankelijk van de tegenpartij in het nakomen van het contract. De hefboomwerking bij opties is groter dan die van futures.

Trackers, turbo's, speeders

De laatste jaren zijn diverse banken gestart met de verkoop van zogenaamde trackers. Dit zijn producten die met een hefboomwerking een bepaalde aandelenindex, valuta of grondstof volgen. Deze trackers maken het voor investeerders makkelijker om met een hefboom te speculeren op een prijsstijging of prijsdaling van de onderliggende waarde. Deze producten zijn door de aanbieders opgebouwd uit een combinatie van opties en futures. De investeerder hoeft hierdoor minder expertise te hebben in de complexe materie van opties en futures. De aanbieders van trackers, turbo's en speeders rekenen wel een extra vergoeding voor hun "diensten".


BGK plus,bgk rekening, bgk abonnement,bgk concepten,bgk product,goudrekening,goud rekeningen,pim gold,pim goud,